Tel: +36-46-562-289
Cím: 3524 Miskolc, Klapka György út. 2.
Tel: +36-46-562-289
Cím: 3524 Miskolc, Klapka György út. 2.

Két csapat az ország legjobb vitázói között

Iskolánk két csapata is országos döntőbe jutott a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ostrakon Szakkollégiuma által szervezett PolitikON 2023 Közéleti Készségfejlesztő és Politikai Szimulációs Verseny angol nyelvű ágán.

A verseny első etapja októberben, online zajlott: ekkor egy történelmi és közéleti kvízt oldottak meg, és egy érvelő esszét írtak a diákok egy történelmi helyzetre reflektálva. Rekordszámú nevezés érkezett, iskolánkból is három csapat indult, és jutott is tovább az elődöntőbe. Ezt novemberben egy sokkal összetettebb második forduló követte: egy adott közéleti helyzetet – EU választás fiktív kampány – szimulálva érveltek angolul és mutatták be a számukra vitatott pontokat. Ezt iskolánk két csapata is sikerrel vette és az országos döntőbe jutott.

A döntőt 2024. január 19-én rendezték meg élőben az NKA Ludovika Campusán, a brit parlamenti vita szabályai szerint, két témában.

„The spread of AI will increase unemployment.”/ A mesterséges intelligencia használata növeli a munkanélküliséget.

„To encourage participation in European Parliament elections, the voting age should be lowered to 16.”/ Az Európai Parlamenti választásokon való részvétel növelése érdekében 16 évre kellene csökkenteni a választási korhatárt.

Biztos nyelvtudásuk és meggyőző szereplésük a legjobb négy csapat közé juttatta iskolánk két csapatát. Az országos döntő végeredménye:

2. helyezés
AvasON: Bátori Panna, Kaposvári Péter Gergő és Szathmári Levente 12/5

4, helyezés
Team Avasi: Barabás Erik, Terbe Márk és Veres Medárd 12/1

Felkészítő tanár: Kőteleki Tünde

Gratulálunk és további sok sikert kívánunk!